El Cerdanya Film Festival prepara una nova edició física i no se suspendrà

El Cerdanya Film Festival, que celebrarà l’onzena edició de l’1 al 9 d’agost de 2020, encara ara els últims dies de recepció d’obres a concurs.

L’onzena edició del Cerdanya Film Festival – Festival Internacional de Cinema de Cerdanya no se suspendrà ni migrarà a una versió online i tindrà lloc físicament entre els dies 1 i 9 d’agost a Puigcerdà i altres escenaris de la comarca i el Pirineu. Aquest és el resultat de les converses que l’entitat ha mantingut els darrers dies amb l’Ajuntament de Puigcerdà i el Departament de Cultura de la Diputació de Girona, que han assegurat el suport públic a l’esdeveniment malgrat la difícil conjuntura que pateix tot el sector audiovisual a Catalunya i que està provocant la suspensió o readaptació de moltes iniciatives similars.

El Cerdanya Film Festival serà un dels primers i dels pocs festivals que podrà mantenir la seva programació física i ocuparà un paper encara més rellevant en el panorama cultural ceretà donada la suspensió de moltes de les activitats habituals que hi tenen lloc. Fins a mitjans de juny encara està obert el període de recepció d’obres a concurs.

El Festival es presentarà enguany adaptat a les circumstàncies, seguint les normes vigents que marquin les autoritats sanitàries i la prudència necessària, amb aforament molt possiblement limitat (50% – menys de 70 localitats) i la supressió de les grans concentracions que suposaven l’entrega de premis i el còctel de clausura. Tanmateix, el programa de projeccions del festival seguirà al voltant de les 50 sessions de projecció al Museu Cerdà de Puigcerdà. Les sessions de curtmetratges seran més curtes (al voltant d’una hora) i es modificaran els horaris per espaiar-les entre sí.

Com a novetat, s’està estudiant la creació d’una Sala 2 a l’aire lliure i es complementarà l’oferta amb un apartat online a través de la pàgina web. S’està estudiant la viabilitat efectiva de les activitats que es realitzen fora del Museu Cerdà de Puigcerdà i totes les activitats paral·leles del Festival per ajustar-les a la nova realitat i a la disponibilitat pressupostària. L’organització no es tanca a intentar mantenir-les sempre que trobin els pàrtners i els espais adequats, així com el finançament necessari.

A nivell pressupostari, el festival retallarà al voltant d’un 65% el pressupost previst per aquesta edició ja que a dia d’avui no compta amb cap patrocini privat finalista i moltes de les subvencions habituals que rep no estan convocades. Manté, no obstant, l’aportació directa del Grup de Recerca de Cerdanya i les aportacions que rep de l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona. L’organització vol agrair l’empatia i la disposició mostrades per aquestes dues corporacions públiques així com les decisions que han pres i que han permès assegurar la continuïtat de la iniciativa.

La Cerdanya seguirà sent una cita obligada en el calendari cinematogràfic català i clarament es posiciona com la gran vall audiovisual del Pirineu.

El Cerdanya Film Festival té l’aval de nombroses entitats i és un festival membre de Catalunya Film Festivals i de Costa Brava – Girona Festivals.

Informem que les entrades a les projeccions es podran reservar a partir del mes de juliol a través del nostre web i enguany no seran numerades (tot i que necessàries igualment per accedir als espais de projecció). Aquesta decisió ve motivada per tal d’assegurar les distàncies mínimes entre les localitats, permetre una major flexibilitat de la platea per agrupar famílies i evitar el contacte entre els espectadors mentre buscant la seva localitat. L’organització disposa d’un pla de seguretat sanitària en línia amb els protocols del gremi d’exhibidors de cinema i posarà a disposició dels espectadors gels hidroalcohòlics a l’entrada del recinte i altres mesures de protecció.

Així mateix, es reforçarà la neteja dels espais i la ventilació entre sessió i sessió.

Back to list