L’11è Cerdanya Film Festival estrena les projeccions presencials 2020

L’onzena edició del certamen, que tindrà lloc entre l’1 i el 9 d’agost, s’ha posat en marxa amb una càlida acollida de la crítica i del públic assistent.

Primer cap de setmana inaugural del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, amb un ambient relaxat i festiu. El documental “Sud-sudanesos, refugiats a la regió del Nil Occidental” (2019), dirigit per Joakim M. Vila, ha estrenat l’onzena edició del certamen, que enguany té lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà, en dues sales: l’auditori i, per primer cop, els jardins, amb vistes a la vall del Segre. També amb projeccions itinerants i una Sala 3 a Bellver de Cerdanya.

Aquest 2020 la cultura és més necessària que mai. I l’onzena edició del Festival Internacional de Cinema de Cerdanya manté ferm el seu compromís i no s’ha rendit, malgrat la complicada situació en la qual ens trobem. Per això, amb l’objectiu de complir amb les mesures de seguretat necessàries contra la covid-19, s’ha dissenyat un protocol per tal de garantir la salut i el benestar dels assistents i del personal. Les mesures específiques són les següents:

  • L’ús de la mascareta és obligatori en tots els espais
  • Dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada
  • Reducció de l’aforament a 100 localitats
  • Entrada i sortida dels espais en un circuit de sentit únic, de manera esglaonada
  • Tota la informació només es podrà trobar online
  • Realització de tests al personal i als participants del Laboratori de Creació Audiovisual

L’onzena edició del CFF compta amb 79 projeccions distribuïdes entre l’1 i el 9 d’agost. D’aquestes, 18 són llargmetratges, entre els quals destaquen l’estrena mundial de “The last to leave are the cranes”, que serà presentat per la seva directora Emilie Girardin; “Niños somos todos”, sobre El niño de Elche; “5 on the road in Swedish Lapland”, protagonitzat per una família de Ger; “Cuerdas/Cordes”, que narra una història de superació d’una jove tetraplègica i “Sense sostre”, un film que pretén visibilitzar una l’altra cara de Barcelona: la dels sensesostre.

Gràcies a la Direcció General de Política Lingüística, enguany es podran veure una trentena de films en versió original subtitulada en català. Com cada any, es podrà gaudir d’una sessió de curts de terror, una sessió infantil i una sessió on el públic podrà votar els diferents premis.

Aquesta edició també anirà acompanyada del Laboratori de Creació Audiovisual, on una trentena de joves crearan curtmetratges col·laboratius en un espai d’experimentació i d’intercanvi de coneixements i idees entre gent que s’inicia en l’audiovisual i gent experimentada. Aquest laboratori, que tindrà lloc a Cortariu (Bellver de Cerdanya) del 5 al 9 d’agost, s’inspira lliurement en el moviment internacional Kino Kabaret i neix amb l’objectiu de dinamitzar i crear sinèrgies entre els propis participants i els projectes de cadascun d’ells per crear diversos curtmetratges col·laboratius.

En conclusió, l’onzena edició de l’onzè Festival de Cinema de la Cerdanya pretén oferir un espai segur on poder gaudir del cinema en un any que ha deixat moltes produccions a les portes de l’estrena a causa de la crisi sanitària.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival soci de Catalunya Film Festivals i de Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport institucional i finançament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC), la Direcció General de Política Lingüística, la Diputació de Lleida, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

Segueix-nos a les xarxes socials:

INSTAGRAMwww.instagram.com/cerdanyafilmfestival  – @cerdanyafilmfestival

FACEBOOKwww.facebook.com/cerdanyafilmfestival

WEBwww.cerdanyafilmfestival.cat

PRESS KIT  – www.cerdanyafilmfestival.cat/descarregues

Back to list