Meeting transfronterer de professionals de l'audiovisual
Espanya | França | Andorra

Volem donar a conèixer el talent dels creadors pirinencs en connexió directa amb la xarxa de finançament i suport professional del territori i de les regions limítrofes, com a porta d’entrada a la internacionalització de noves produccions pirinenques, per tal de desenvolupar continguts audiovisuals viables i de qualsevol format.

El Meeting Transfronterer del Cerdanya Film Festival serà la plataforma que contribueixi a la trobada i coneixença dels diferents actors en ares del desenvolupament del sector audiovisual amb nous projectes cinematogràfics de qualitat, incentivi les coproduccions minoritàries transfrontereres i augmenti el radi d’acció de les propostes més enllà de les fronteres nacionals respectives.

Marc estratègic

Les activitats d’indústria del Cerdanya Film Festival i el Meeting transfronterer es conceben com un espai de comunicació que facilita el diàleg entre productors de cinema de tot l’àmbit pirinenc transfronterer, en un punt de trobada de coproducció i de mercat d’obres i professionals de la regió. És un escenari que propicia el creixement artístic dels projectes, la coproducció internacional, la xarxa de contactes i augmenta les possibilitats de finançament.

El meeting també pretén esdevenir un punt d’informació i formació sobre els rodatges del Pirineu, requisits, condicions, accés a fons de finançament i serveis de tot l’àmbit transfronterer.

El CFF fa una aposta decidida per vertebrar el sector a la nostra regió i crear sinèrgies entre tots els seus grups d’interès a nivell institucional, industrial, professional i artístic a través de múltiples activitats centrades en el desenvolupament, el treball en xarxa, l’assessorament i la promoció de nous talents i nous projectes.

Objectius del meeting

  • Ser la plataforma de comunicació i networking de referència al Pirineu, on els diferents grups d’interès de l’audiovisual es puguin reunir i conèixer en etapes primigènies dels projectes que s’estan gestant.
  • Promoure la innovació en els models de negoci i de producció del nou cinema fet al o des del Pirineu, amb potencial de coproducció internacional, per a la posterior distribució i comercialització en diferents mercats i a través de diferents modalitats.
  • Proporcionar assessoria creativa, tècnica, econòmica i financera per generar projectes audiovisuals viables i de qualitat que facilitin la seva inserció als mercats francès, andorrà i espanyol i contribuir així a generar presència de l’àmbit transfronterer fora de la nostra òrbita d’influència.
  • Incloure a les accions d’indústria del Cerdanya Film Festival els nous professionals de l’audiovisual i crear nous continguts des del territori més propers a les noves audiències.
  • Crear nous públics que siguin part de la nostra activitat audiovisual.
  • Fomentar el creixement permanent de la indústria transfronterera pirinenca de la mà de les institucions i les entitats gremials dins l’àmbit de la Comunitat de Treball dels Pirineus i de l’Euroregió.

Per què venir?

Una experiència inspiradora

Plantegem un programa industrial complet, de la mà de professionals referents del sector, i ampliem els continguts del meeting mitjançant experiències enriquidores d’intercanvi i focus groups. Introduïm col·loquis i ponències on podreu conèixer de prop altres professionals del sector que us inspiraran i compartiran amb vosaltres els seus coneixements i experiències

Una indústria de persones

La indústria cinematogràfica és una indústria de persones. Assistir al meeting i les jornades d’indústria del CFF amb un públic de persones afins de tots els àmbits de l’audiovisual és una bona manera d’ampliar el teu cercle d’influència i trobar noves oportunitats a nivell regional per desenvolupar la teva activitat professional. Sigui quina sigui la teva posició a la indústria cinematogràfica, o quin sigui el teu interès pel cinema, el CFF és un lloc fantàstic per conèixer gent nova.

Cohesió territorial des del territori

El Pirineu és una regió denostada pel centralisme dels estats, mal comunicada i poc poblada. Les polítiques al Pirineu es pensen i s’executen des de fora de la nostra realitat quotidiana, forçant-nos a una dependència absoluta de la metròpoli corresponent. Aquest cercle viciós s’ha de trencar i al CFF apostem per la cohesió del Pirineu des del Pirineu, pensada des d’aquí i pels professionals que hi desenvolupen la seva activitat a banda i banda de les fronteres administratives.

Conèixer-se és el primer pas

El nou enfocament transfronterer de les accions d’indústria del CFF pretén en primer lloc apropar i fer conèixer els professionals de l’audiovisual de la regió entre ells, d’apropar les realitats de cadascú en tres països diferents i, en segon lloc, afavorir la coproducció de nous projectes que tinguin lloc a les nostres contrades. Però per fer-ho cal primer de tot trobar-se, parlar i conèixer-se. I quin millor escenari que Puigcerdà i el Cerdanya Film Festival per fer-ho!

Amb el suport de:

Generalitat de Catalunya - Cerdanya Film Festival
ICEC - Cerdanya Film Festival
Diputació de Girona - Cerdanya Film Festival
Ajuntament de Puigcerdà - Cerdanya Film Festival
Parc Natural del Cadí-Moixeró - Cerdanya Film Festival
PAC - Cerdanya Film Festivals