Palmarès 10è Cerdanya Film Festival

El certamen ha tingut lloc del 3 a l’11 d’agost a Puigcerdà, Llívia, Martinet i Bellver de Cerdanya i va cloure a Puigcerdà amb l’entrega de premis, el palmarès i la festa amb els guanyadors.

El Cerdanya Film Festival ha tancat l’edició d’enguany amb l’entrega de premis i la tradicional festa amb els guanyadors i el públic assistent. A Cerdanya s’ha pogut veure un programa audiovisual variat, gratuït i de qualitat. Amb 180 films a concurs (3.000 rebuts) i 57 sessions de projecció, el certamen ha tornat a  fer un pas endavant com a gran esdeveniment audiovisual de l’estiu a Catalunya, amb un increment notable pel que fa al nombre d’espectadors (2.500), concursants (45 equips) i professionals (90 acreditats).

Els principals triomfadors de l’edició d’enguany han estat Fernando Bonelli amb el seu curtmetratge “La Tierra llamando a Ana”, un drama de parella amb la sordesa com a fil conductor; “H0US3”, de Manolo Munguía, llargmetratge de ciència ficció i de producció catalana que alerta sobre els perills de les xarxes i internet); i “Els deixebles de Marcel Duchamp”, de Josep Pérez, un documental fet sobre les performance del festival La Muga Caula, un esdeveniment realment singular. A més a més, destaquem els premis Curtmiratges (que va recaure en el curtmetratge “La Mala Fe”, el premi Mirada social pel llargmetratge “La primera cita” i el premi Memòria, pel documental “Gurs, historia y memoria”. Es pot consultar el palmarès històric aquí.

Pel que fa als actors i actrius premiats, enguany els guardonats han estat Rubèn Serrano (H0US3) i Laia Manzanares (La tierra llamando a Ana). Consulteu el palmarès complet al final de la nota.

Pel que fa a les activitats paral·leles, el festival ha organitzat una Jornada Professional (amb visita al Parc dels Búnquers de Martinet) i amb la participació d’una cinquantena de professionals, diversos tallers de rodatge per joves (SMARTfilms –curts fets amb smartphones- i Taller jove de rodatge –amb guiatge professional-, llurs resultats es van poder veure a la gala d’entrega de premis), activitats per infants (fes la teva pròpia claqueta de cinema i taller de taumàtrops), el Trivial-Vermut de cinema i un taller de Realitat Augmentada. Finalment, també es van projectar els curts del Laboratori de Creació Audiovisual, una activitat inspirada pel moviment Kino Kabaret a mig camí entre una trobada professional i una activitat de rodatge, on 50 professionals de l’audiovisual van crear finalment 5 curtmetratges que properament veuran la llum al canal de YouTube de l’entitat.

La Cloenda i l’entrega de premis va comptar amb la presència dels nominats i les autoritats locals. Clogué la vetllada el tradicional Còctel del festival amb concert de jazz amb el grup Jazz Do It i la publicació del palmarès oficial 2019.

El Festival Internacional de Cinema de Cerdanya és un festival soci a Catalunya Film Festivals i a Costa Brava – Girona Festivals, compta amb el suport institucional i finançament de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Puigcerdà i està organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission.

 

 

Segueix les novetats del festival a:

Instagram: @cerdanyafilmfestival
Facebook: www.facebook.com/cerdanyafilmfestival
Web: www.cerdanyafilmfestival.cat

 

Palmarès complet

PREMI FILM
MOLINS DE Q al Millor Curtmetratge Fernando Bonelli La tierra llamando a Ana 700€
FINALISTA 1 Alejandro Marín Nacho no Conduce   –   €
FINALISTA 2 Elena, Maria i Eva Pauné La mala fe   –   € 
Premi Curtmiratges Elena, Maria i Eva Pauné La mala fe   –   €
SMARTECH GROUP Millor Llargmetratge Manolo Munguía H0US3  700€
Premi Mirada Social Jesús Ponce La primera cita   –   €
VILA DE PUIGCERDÀ al Millor Documental Josep Pérez Els deixebles de Marcel Duchamp  700€
Premi Memòria Verónica Sáenz Gurs, historia y memoria   –   €
GLOBAL LLAR al Millor film en català Josep Padró Gaudí, l’arquitecte de Déu   –   €
ENGEL & VOLKERS a la Millor direcció Fernando Bonelli La tierra llamando a Ana   –   €
PEUSA al Millor guió original Alejandro Marín Nacho no Conduce   –   €
SWEET EVENTS al Millor disseny de so Elena, Maria i Eva Pauné La mala fe   –   €
ARTSANS al Millor muntatge Jordi Capdevila Hawaii   –   €
Millor fotografia José María Flores La fièvre   –   €
Millor actor Rubèn Serrano Manolo Munguía H0US3   –   €
Millor actriu Laia Manzanares Fernando Bonelli La tierra llamando a Ana   –   €
Millor film emergent Berthold Wahjudi Summer hit
MENCIÓ 1 Manel Serrat Negre de merda   –   €
MENCIÓ 2 Jordi Capdevila Hawaii   –   €
MENCIÓ 3 Pedro Antonio Gutiérrez Santa Clara   –   €
MENCIÓ 4 Marta Bayarri Vaca   –   €
MENCIÓ 5 Pablo Miralles Rigido   –   €
MENCIÓ 6 Àlex Sequera Camila   –   €