Cerdanya Film Festival - Premios Goya

Els curtmetratges premiats al festival passaran directament a la fase de preselecció per optar a un dels Premios Goya 2022

A les categories de Millor Curtmetratge de Ficció
i Millor Curtmetratge Documental

L’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España ha inclòs al Cerdanya Film Festival entre la llista de certàmens col·laboradors que qualificaran curtmetratges a la 36a edició dels Premios Goya al 2022.

El festival aferma així encara més la seva posició de certamen audiovisual de referència al Pirineu i es converteix en un dels pocs que qualifica a nivell català, reforçant així el seu compromís amb la difusió d’obres audiovisuals de màxim nivell i qualitat.

Els dos treballs premiats a les categories de Millor Curtmetratge de Ficció Espanyol i Millor Curtmetratge Documental Espanyol s’asseguren una inscripció directa a la preselecció dels premis de més rellevància del cinema espanyol.

Tot i així, la presència a la Selecció Oficial a Concurs del certamen també és clau, ja que els projectes que acumulin quatre seleccions a festivals qualificadors també podran accedir-hi.

El Cerdanya Film Festival rep un volum anual de més de 3.000 curtmetratges i llargmetratges d’arreu del món que passen a una selecció per a les categories competitives i no competitives del certamen. Per a l’actual edició de 2021 hi ha previstes una trentena de sessions i unes 115 pel·lícules, totes elles amb data de producció de 2020 i 2021, prioritzant les estrenes absolutes.

L’entitat es converteix així en el primer festival de la demarcació de Girona que aconsegueix el segell col·laborador amb l’Acadèmia Espanyola i es suma a la llista de certàmens qualificadors als Premios Goya, entre els quals es troben el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, L’Alternativa – Festival de Cinema Independent de Barcelona o el Festival Internacional de Cinema de Gijón.