Cerdanya Film Festival - Premios Goya

Els curtmetratges premiats al festival passaran directament a la fase de preselecció per optar a un dels Premios Goya

A les categories de Millor Curtmetratge de Ficció
i Millor Curtmetratge Documental

L’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España ha inclòs al Cerdanya Film Festival entre la llista de certàmens col·laboradors que qualificaran curtmetratges als Premios Goya.

El festival aferma així encara més la seva posició de certamen audiovisual de referència al Pirineu i es converteix en un dels pocs que qualifica a nivell català, reforçant així el seu compromís amb la difusió d’obres audiovisuals de màxim nivell i qualitat.

Els dos treballs premiats a les categories de Millor Curtmetratge de Ficció Espanyol i Millor Curtmetratge Documental Espanyol s’asseguren una inscripció directa a la preselecció dels Premios Goya, premis de més rellevància del cinema espanyol.

Tot i així, la presència a la Selecció Oficial a Concurs del certamen també és clau, ja que els projectes que acumulin quatre seleccions a festivals qualificadors també podran accedir-hi.

El Cerdanya Film Festival rep un volum anual de més de 3.000 curtmetratges i llargmetratges d’arreu del món que passen a una selecció per a les categories competitives i no competitives del certamen. Per a l’actual edició de 2022 hi ha previstes una cinquantena de sessions i unes 115 pel·lícules, totes elles amb data de producció de 2021 i 2022, prioritzant les estrenes absolutes.

L’entitat es converteix així en el primer festival de la demarcació de Girona que aconsegueix el segell col·laborador amb l’Acadèmia Espanyola i es suma a la llista de certàmens qualificadors als Premios Goya, entre els quals es troben el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, L’Alternativa – Festival de Cinema Independent de Barcelona o el Festival Internacional de Cinema de Gijón.