El Cerdanya Film Festival convoca una nova edició de SMARTFILMS, concurs transmèdia de rodatge en 48h.

SMARTFILMS és un joc, un espai on el més important és la convivència i estar en contacte amb altres persones que comparteixen la nostra passió pel cinema en un entorn natural com és la comarca de la Cerdanya. 

Una proposta per persones que busquen emocions fortes, conèixer altra gent del sector, fer cinema amb els amics, gaudir de la brisa de la muntanya i passar un cap de setmana d’aventura cinematogràfica.

SMARTFILMS és un concurs de rodatges en 48h obert a cineastes, actrius, actors i tècnics d’arreu.

Els participants són reptats a idear, rodar i editar un curtmetratge en 48h durant el Cerdanya Film Festival en base a un tema i unes indicacions que es donaran a conèixer el dia 5 d’agost en una trobada presencial-online.

S’han de tenir en compte dos elements: els curtmetratges han de contenir una part enregistrada amb un smartphone i han de tenir com a mínim un contingut transmèdia (en una plataforma online, com poden ser les xarxes socials, youtube o una pàgina web).

L’inici dels rodatges serà el dia 5 d’agost i s’haurà d’entregar el curtmetratge acabat el dia 7 d’agost a les 15h.

Totes les obres seran projectades el dia 7 d’agost a la tarda en una marató de curtmetratges, al Museu Cerdà de Puigcerdà. 

SMARTFILMS compta amb el suport d’Acció>Cinema, programa conjunt de Catalunya Film Festivals amb l’Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament. Pretén ser un punt de trobada i de treball col·lectiu i de treball en els valors de:

 • Equitat: Cap persona no és més important que els altres.
 • Respecte: Vers els companys, els altres professionals, les localitzacions i l’organització.
 • Perspectiva de gènere: Totes les pel·lícules han de contenir una mirada no sexista. 
 • Empatia: Posar-se al lloc dels altres.
 • Convivència: Fomentar el bon ambient tant als equips com amb els altres participants. 
 • Sostenibilitat i Ecologisme: Respectar el medi ambient i l’entorn, així com tenir un pla de reciclatge, de disminució del consum elèctric i pensar en els elements d’un rodatge sostenible. Tots els films hauran de complir el decàleg dels rodatges sostenibles.
Smartfilms Transmèdia - Cerdanya Film Festival

Les bases de participació a SMARTFILMS es poden consultar al web https://cerdanyafilmfestival.cat/smartfilms/

Convocatòria de participants

 1. Pot participar a SMARTFILMS qualsevol persona, de qualsevol gènere, condició i procedència.
 2. Els participants han d’omplir el formulari d’inscripció corresponent.
 3. Els participants s’han de comprometre a assistir a la reunió de presentació dels elements característics de l’edició i a presentar una peça audiovisual acabada a tal efecte.
 4. Els participants han de complir amb la normativa del concurs, les autoritzacions i les cessions de drets corresponents.
 5. El termini d’inscripcions acaba el dia 1 d’agost a les 12h. La inscripció és gratuïta.

Convocatòria de projectes

Es poden presentar a SMARTFILMS curtmetratges de més de 60 segons i menys de 20 minuts.

S’acceptaran propostes de ficció, animació i produccions documentals en qualsevol llengua. Els projectes han de tenir una relació geogràfica d’alguna mena amb la comarca de Cerdanya.

No s’acceptaran projectes i guions que continguin valors contraris al Festival: apologia del masclisme, violència, racisme, discriminació contra la diversitat, discriminació cap a grups minoritaris o insults inapropiats o que fomentin la LGBTIAQ+ fòbia.

Els equips tenen 48h per crear, rodar i editar el seu curtmetratge.

Tots els curts rodats seran pujats al canal de YouTube del Cerdanya Film Festival i enllaçats a l’streaming de la pàgina web. Es podran visionar fins a finals d’any.

El Cerdanya Film Festival és un festival soci de Catalunya Film Festivals, Federación Pantalla i Costa Brava-Girona Festivals. És també certamen col·laborador amb l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España – Premios Goya i compta amb el segell de bones pràctiques de l’Asociación de la Industria del Cortometraje (AIC).

Compta amb el suport i finançament institucional del Ministerio de Cultura y Deportes del Gobierno de España – Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA), el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Departament d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya – Agència Catalana de Cooperació per al Desenvolupament, la Diputació de Girona, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i l’Ajuntament de Puigcerdà.

Segueix-nos a les xarxes socials:

INSTAGRAMwww.instagram.com/cerdanyafilmfest – @cerdanyafilmfest
FACEBOOKwww.facebook.com/cerdanyafilmfestival
TWITTERhttps://twitter.com/CERDANYAFilmF 
WEBwww.cerdanyafilmfestival.cat
PRESS KIT  – www.cerdanyafilmfestival.cat/descarregues

Back to list